Over Patty

"Ik weet hoe het is om je anders te voelen en ook ik heb nare en leuke dingen meegemaakt in het leven."

Als 20 jarige ben ik gestart met de opleiding tot operatieassistent en ik ben in dit vak ruim 25 jaar werkzaam geweest. Daarnaast heb ik nog andere aanvullende opleidingen gevolgd zoals praktijkopleider, NLP (Neuro linguïstisch programmeren) coach/trainer, geweldloze communicatie,  jongerencoach/counselor en gezinscoach/counselor.

Ik ben getrouwd en samen met mijn man hebben wij 2 kinderen. Als ik mijn karakter omschrijf dan zou ik zeggen: ik ben standvastig, soms wel wat vergeetachtig, dromerig en ik vind humor erg belangrijk. Zachtmoedig, gevoelig en invoelend zijn ook eigenschappen die andere in mij herkennen en ik herken mijzelf hier ook in. Ik vind sparren met andere leuk en leerzaam en ik kijk graag naar wat mijn mogelijkheden zijn. Bij mij is het glas altijd half vol en tegelijkertijd weet ik ook dat het leven niet altijd loopt zoals ik gewild zou hebben. Door mijn ervaringen weet ik hoe gecompliceerd het leven soms kan zijn. En dat je daarmee moet dealen of je nu wilt of niet en dat gaat niet altijd even makkelijk. Sommige dingen verander je ook niet en dan is mijn ervaring om toch te kijken met wat er dan nog wel mogelijk is in deze nieuwe situatie die daardoor is ontstaan.

Ik ben mijn carrière gestart als operatieassistent en dat heb ik nu achter mij gelaten, niet met de reden dat ik het niet meer leuk of interessant vind maar omdat ik meer geïnteresseerd ben geraakt in wat er in een mens omgaat. Hoe denkt, voelt en handelt iemand? Waar loop je tegen aan en wat brengt het je?

Deze wending heeft er, voor mij, ook mee te maken gehad met wat ik zelf heb meegemaakt in het leven. Met vallen en opstaan heb ik daar mijn weg in gevonden en nu kan ik zeggen dat ik daar veel van heb geleerd. Daardoor is de compassie en motivatie bij mij ontstaan om een ander te helpen.

Ik weet hoe het is om je anders te voelen en ook ik heb nare en leuke dingen meegemaakt in het leven. Ik heb geleerd hoe ik denk, voel en handel en wat ik belangrijk vind. Tijdens mijn opleidingen is dat ook regelmatig aan bod gekomen. Ik heb geleerd dat te integreren in mijzelf om naar de buitenwereld de persoon te laten zien wie ik echt ben en wil zijn!

Daarbij is het allerbelangrijkste voor mij geweest dat er iemand is die naar je verhaal wil en kan luisteren. Zonder oordeel en je kan laten inzien wat jij belangrijk vindt en waar je voor staat.

Mijn wens is dan ook dat ik die persoon voor jou ben, een luisterend oor en te kijken wat er allemaal mogelijk is in jouw leven.


Anders kijken

Als ik blijf kijken, zoals ik altijd heb gekeken blijf ik denken, zoals ik altijd heb gedacht.

Als ik blijf denken, zoals ik altijd heb gedacht blijf ik geloven, wat ik altijd heb geloofd.

Als ik blijf geloven, wat ik altijd heb geloofd blijf ik doen zoals ik altijd heb gedaan.

Als ik blijf doen, zoals ik altijd heb gedaan blijft mij altijd overkomen, wat mij steeds overkomt.

MAAR:

Als ik nu mijn ogen sluit en mijn ware zelf voel van binnen

dan kom ik deze cirkel uit en kan ik weer opnieuw beginnen.


 

20200331_105009 (2)